Samen werken aan samenwerken

Samen werken aan samenwerken

Bij Business Centrum Frisselstein kennen we de waarde van een goed netwerk. Een netwerk waar u op kunt bouwen en waar u écht iets aan heeft. Wij promoten daarom samenwerken. Kijk eens wie er allemaal in Business Centrum Frisselstein gevestigd zijn, en zoek elkaar op voor een kop koffie. Zo leert u elkaar pas echt kennen. U bent natuurlijk tot niets verplicht, maar wie weet wat die kop koffie samen nog kan betekenen!

InkoopMeesters ondersteunt onderwijsorganisaties bij vraagstukken op het gebied van inkoop en contractbeheer. Neem contact op met InkoopMeesters als u wil besparen, meer inzicht wil creëren of als u zich zorgen maakt over rechtmatigheid van uw inkopen. Ook als u op zoek bent naar  tijdelijke capaciteit voor uw inkooporganisatie, op projectbasis of gedurende een aantal uren, bent u bij InkoopMeesters aan het juiste adres.

InkoopMeesters wil, in alle bescheidenheid, bijdragen aan beter onderwijs in Nederland. Dat doen we door de mensen die het onderwijs verzorgen te helpen zoveel mogelijk middelen te bestemmen waarvoor ze bedoeld zijn, het verzorgen van onderwijs.
 

Lees hieronder het interview met Jean-Paul Roegies van InkoopMeesters.


Huurt sinds 20 augustus 2014

Unit: 1.02 - 1.03

www.inkoopmeesters.nl

0413 74 50 84

post@inkoopmeesters.nl

In gesprek met InkoopMeesters

In gesprek met InkoopMeesters

"We willen de mensen in het onderwijs in staat stellen hun werk op de beste manier te doen."

Jean-Paul Roegies, InkoopMeesters, 2014

Jean Paul Roegies is eigenaar van InkoopMeesters en sinds kort gevestigd in Business Centrum Frisselstein. Jean Paul is getrouwd, vader van twee kinderen en volop bezig om iets moois te maken van zijn onderneming InkoopMeesters.

 

“InkoopMeesters helpt onderwijsorganisaties met hun inkoop. We praten dan voornamelijk over het ROC en soms wat scholen in het voortgezet onderwijs en een aantal scholen in het primair onderwijs. Onderwijsorganisaties kopen voor enorme bedragen aan materiaal in en dat is verbonden aan een aantal regels. Wij helpen ze deze regels na te komen door te helpen bij het inkopen. Soms helpen we ook direct de inkopers van die scholen met hun inkoopwerkzaamheden.” Aldus Jean-Paul. 

 

Jean-Paul vindt het leuk om in het onderwijs actief te zijn. “Ik ben geen docent maar werken in het onderwijs is een leuke bezigheid. Inkopen is daarnaast een erg leuk vak. Er is ruimte voor op de markt, dus inkopen voor onderwijs bleek voor mij een goede combinatie die ook nog eens goed uit heeft gepakt.”

 

Het probleem uit handen nemen

InkoopMeesters richt zich specifiek op het onderwijs. Jean-Paul: “Daarnaast doen we nog wat enkele andere activiteiten, maar dat is echt een uitzondering. We sturen niet zomaar iemand langs die een probleem voor je oplost. We nemen het probleem echt van je uit handen en zien het als een proces wat we doorlopen. Dat is echt onderscheidend. We nemen je probleem mee in het proces waar iedereen bij InkoopMeesters een rol in speelt. Dat is echt anders dan andere inkopers dat doen.

 

We maken hierbij gebruik van de beste methoden om ons werk te doen. We verzinnen telkens wat nieuws en zorgen daarbij altijd voor maatwerk.”

 

Succes door groei

Klantenwerving gaat voor InkoopMeesters vaak op basis van mond-tot-mondreclame. “Wij vinden het belangrijk om ons werk goed te doen voor onze klanten en proberen waar dat kan de mensen waarvoor we werken te ontmoeten. Onze doelgroep is zeer klein en beperkt maar heeft een hoog volume. Het gaat hier dus vaak over grote opdrachten.”

 

Op 2 december organiseert InkoopMeesters een bijeenkomst voor inkopers in het onderwijs in Business Centrum Frisselstein. Met een goed programma tijdens deze bijeenkomst, sprekers en een verzorgde lunch proberen zij bekendheid en vertrouwen op te bouwen.

 

“We hebben veel contacten die we echt proberen uit te diepen. Het gaat dus vooral over je werk goed doen en wat mond-tot-mondreclame. OnderwijsGroep Tilburg is onze grootste klant en daarmee zijn we begonnen met een enkele aanbesteding. Inmiddels hebben we de gehele inkoopafdeling overgenomen.” Vertelt Jean-Paul. 

 

Hij vervolgt: “Dat is ook een van onze mooiste momenten geweest, toen we een groot contract konden afsluiten met OnderwijsGroep Tilburg. Dit is onze grootste klant tot nu toe. De weg naar toe is erg leuk geweest en deze klant was voor ons de mogelijkheid om ons eerste personeel aan te kunnen nemen en te groeien. Groeien is voor ons echter geen doel op zich, maar toont toch zeker succes aan.”

 

Bijdragen aan kwaliteit in het onderwijs

Jean-Paul hoopt als InkoopMeesters verder te kunnen groeien. Maar dan voornamelijk gedegen groei, niet zozeer gericht op massa: “Ik hoop juist dat we nog veel leuke en uitdagende dingen kunnen doen en daarmee het onderwijs in Nederland kunnen blijven ondersteunen. Dat is altijd het achterliggende doel: op een bescheiden manier de mensen in het onderwijs in staat stellen hun werk op de beste manier te doen. Daar proberen we aan bij te dragen.”

 

Als je kiest, dan wórdt je gekozen

Focus in je werk als ondernemer is volgens Jean-Paul erg belangrijk: “Zorg dat je met één ding bezig bent, en kies daarmee waarmee je bezig wilt blijven. Als je kiest, dan wórdt je gekozen.” Focus is dus het allerbelangrijkst. “Soms loop je tegen verschillende dingen aan om actief mee te zijn, je kunt dit gaan doen en dat gaan doen, maar zorg dat je gefocust blijft. Doe waarvoor je gekozen bent, doe waar je goed in bent en zorg dat je daar de beste in bent.” Vertelt Jean-Paul.

 

Over onderling samenwerken in het Business Centrum heeft Jean-Paul zeker een visie. “Misschien kunnen we elkaar opdrachten toespelen. Ik denk dat we een netwerk hebben waar wel eens vraag uit kan komen naar een opdracht. Mensen uit het Business Centrum zouden zich hieraan kunnen aansluiten.”

 

Jean-Paul vervolgt: “Daarnaast hoop ik dat wanneer mensen tegen inkoopgerelateerde zaken aanlopen dat ze dan bij ons zullen aankloppen. Er is niks zo gemakkelijk als even binnenlopen. Ik hoop dat we op een leuke manier kunnen samenwerken en van het gebouw gebruik kunnen maken en waar mogelijk eens kunnen samenwerken!”

 

Voor meer informatie rondom de bijeenkomst voor inkopers in het onderwijs op 2 december kunt u contact opnemen met Jean Paul Roegies

  

 
InkoopMeesters

In gesprek met BCF?

Ook op onze website met een interview en kleine foto-reportage? 

Businesscentrum Frisselstein biedt huurders een platform om zichzelf voor te stellen. Wij benaderen eens in de twee maanden een huurder voor een interview. 

U kunt uzelf hiervoor opgeven: